"Luna Femeii" cu Diana Belbita: "Ca FEMEIE a trebuit sa inteleg ca vanataile se asorteaza cu orice piesa vestimentara"

0 comments
Am avut onoarea sa discutam cu Diana Belbita, cea mai buna luptatoare de MMA din istoria Romaniei. Aflata in Canada, "Printesa Razboinica" flutura sus steagul Romaniei, reprezentandu-ne cu mandrie de fiecare data cand intra in cusca celei mai mari promotii de MMA a lumii - UFC!
Sunteti gata sa trcem peste ce "3 scurte" din partea Dianei Belbita?
1. Cand te-ai apucat de arte martiale?
La varsta de 12 ani am inceput sa practic judo, iar la scurt timp am decis sa incep si antrenamentele de kickboxing.  Dupa o perioada de 2-3 ani in care am practicat ambele sporturi si am participat la un numar imens de competitii, am decis sa imi dedic timpul si energia doar antrenamentelor de kickboxing.
Am ajuns sa lupt in cusca din greseala. 
In 2014 am avut prima lupta de MMA (un stil destul de lupta nou pentru Romania la vremea aceea). Cand mi s-a oferit acea lupta, am crezut ca voi lupta pe regulament de kickboxing in deschiderea galei de MMA. 
In ziua luptei am realizat ca am inteles gresit. Asa ca am urcat in cusca de MMA fara nici macar un antrenament pe acest stil. Din fericire experienta mea in judo si kickboxing mi-a adus victoria.
Dupa primele victorii in MMA-ul profesionist am decis sa ma dedic total acestui sport.
Cinci ani mai tarziu mi-am facut debutul in cea mai mare promotie de MMA din lume, UFC, reprezentand Romania la cel mai inalt nivel si luptand sub sigla unui club sportiv canadian.
2. Ce parere au prietenii tai despre faptul ca practici MMA?
Succesul ca sportiv vine doar dupa multe sacrificii. Dedicandu-mi tot timpul si energia antrenamentelor, m-a facut sa pierd toata viata tipica adolescentilor. Prin urmare nu am prieteni foarte multi din acea perioada.
Mai tarziu, adult fiind, am invatat sa imi manageriez mai bine timpul si oportunitatile. Acum reusesc sa ma antrenez la capacitate maxima si sa am si timp pentru viata personala. 
Trebuie totusi sa recunosc insa ca majoritatea prietenilor mei imi sunt colegi de sala. Exista doar mici exceptii in care oameni care nu practica nici un sport ma inteleg.
Sunt mai mult decat bucuroasa sa pot spune ca am prieteni care vin sa ma sustina cand lupt, chiar daca asta inseamna sa zboare cu avionul ore intregi. 
3. Ce mesaj ai pentru toate fetele si femeile care isi doresc sa se apuce de un sport de contact?
Viata de sportiv necesita nenumarate sacrificii.      
Ca FEMEIE a trebuit sa inteleg ca vanataile se asorteaza cu orice piesa vestimentara, iar ca nasul rupt inseamna no selfie pentru mult timp. De asemenea, coditele impletite sunt mereu la moda.
Ca OM am invatat ca dorul de familie e doar o alta senzatie zilnica. 
Nu te poti dedica vietii de sportiv daca nu esti dispus sa faci sacrificii.
Iti multumim mult, Diana si iti dorim mult succes in continuare!

Leave a comment

All blog comments are checked prior to publishing
You have successfully subscribed!
This email has been registered
ico-collapse
0
Ai vazut recent
Top
ic-expand
ic-cross-line-top